پیوندهای مهم

 

 

  

 
 

  

 


 

X
اخبار

شناسنامه فنی ساختمان ضامن امنیت املاک و کیفیت صنعت ساختمان

​رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: شناسنامه فنی ساختمان ضمانتی برای امنیت مالکین و تاکیدی بر کیفیت صنعت ساختمان خواهد داشت.
دو شنبه 12 مرداد 1394
3191

 

محمد سالاری، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران در جلسه مشترکی که با کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر تهران در خصوص بررسی شناسنامه فنی ساختمان برگزار شد با اشاره به سابقه مباحث مرتبط در طول سالیان گذشته گفت: با توجه به اینکه قسمت عمده سرمایه گذاری ها در حوزه مسکن صرف می شود، وجود یک شناسنامه از ملک که اطلاعات مرتبط را در خود داشته باشد بسیار مهم است.

وی در ادامه به شناسنامه تهیه شده توسط سازمان نظام مهندسی اشاره کرد و گفت: آنچه تهیه شده است شبیه به چک لیست ساختمان است که در گذشته نیز وجود داشته و بیشتر اطلاعات آن کمی است.

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت:  این در شرایطی است که شناسنامه فنی ساختمان می تواند ضمانتی برای امنیت مالکین و تاکیدی بر کیفیت صنعت ساختمان به همراه داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه این شناسنامه باید به گونه ای باشد که شامل اطلاعات کیفی شود اظهار داشت: برای تحقق این موضوع باید مجری، جنس و شرکت های تهیه کننده مصالح به کار رفته در ساختمان و مهندس ناظر در این شناسنامه مشخص شده و به مرور با انجام عملیات های ساختمانی تکمیل شود.

وی دیگر مشکل این شناسنامه را تائید نهایی آن که تنها دست مجری و مهندس ناظر است دانست و گفت: باید این موضوع به گونه ای تعریف شود که تنها این دو تائید کننده نباشند.

سالاری با اشاره به حق الزحمه دریافت شده بابت موضوعات سازمان نظام مهندسی و واریز آن به حساب این سازمان توسط شهرداری تهران برای املاک بالای دو هزار متر اظهار داشت: باید مشخص شود که سازمان نظام مهندسی در قبال دریافت این میزان وجه آیا تاکنون اقدامی انجام داده است و به طور مشخص شناسنامه ای تحویل داده است؟

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا با بیان اینکه نکته مهمتر از دریافت حق الزحمه موضوع راستی آزمایی شناسنامه ها است تصریح کرد: در حقیقت آنچه باید از اجرای شناسنامه دار کردن ساختمان ها بدست آید این است که شخصی به عنوان خریدار بتواند اطلاعات مرتبط به ساختمان خود را به صورت کامل دریافت کند.

اقبال شاکری، رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه بر لزوم مشخص شدن جایگاه شناسنامه فنی ساختمان تاکید کرد و گفت: باید موضوع شناسنامه دار کردن ساختمان ها را در یک فرایند نهایی به صورت کامل دیده شده و جایگاه آن مشخص شود که تحقق آن نیازمند قانونی مشخص است.

شاکری همچنین بر لزوم تکمیل فرآیند صدور شناسنامه تاکید کرد و گفت: علاوه بر شناسنامه ساختمان باید نقشه های مرتبط نیز ارائه شده ضمن اینکه نقشه تجهیزات، دستورالعمل بهره برداری با ذکر نام و مشخصات فنی هر یک از تجهیزات مشخص شود.

محسن سرخو، رئیس کمیته حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با بیان انکه هدف شناسنامه دار کردن ساختمان ها هدف خوبی است گفت: این شناسنامه نباید تنها برای ساختمان های پیش فروش تهیه شود.

وی با بیان اینکه تمام محصولاتی که در بازار وجود دارد دارای یک برگه معرفی اطلاعات است اظهار داشت: در حالی چنین چیزی وجود دارد که بری ساختمان هیچ اطلاعاتی وجود ندارد.

سرخو در ادامه به شناسنامه فنی ساختمان اشاره کرد و گفت: اگر اطلاعات ارائه شده در شناسنامه فنی ساختمان میزان هزینه انجام شده مشخص نباشد آنچه اتفاق می افتد این است که کیفیت ساختمان ها پایین می آید.

وی تاکید کرد: آنچه به خریدار ارائه می شود باید حاوی اطلاعاتی باشد که با مشاهده آن به کیفیت ساختمان علم پیدا کند تا بتواند تصمیم بگیرد که آیا ساختمان ارائه شده مورد نیاز وی هست.

رییس کمیته حمل و نقل شورا اظهار داشت: در هر مرحله از اجرای دو ساختمان در کنار یکدیگر مصالح مصرف شده می تواند تفاوت قیمتی بالایی را ایجاد کند این در حالی است که امروزه تمامی ساختمان ها در یک محدوده در یک سطح قیمتی هستند.

وی ادامه داد: دلیل وجود نداشتن این اختلاف در قیمت ها نبود شناسنامه برای ساختمان است و حتی ساختمان هایی که توسط خود سازنده شناسنامه ای برای آنها تهیه شده است به دلیل تائید نشدن توسط مرجعی رسمی بی فایده است.

وی اظهار داشت: شناسنامه فنی با ذکر اطلاعات مورد نیاز به مالک این آگاهی را می دهد که عمر هر یک از مصالح به کار رفته در ساختمان خود را بداند و در کنار این کار زمینه برای ایجاد شرکت هایی با موضوع گارانتی ساختمان ها ایجاد می شود.

وی اظهار داشت: اعتقاد من بر این است که برای هر واحدی در ساختمان یک شناسنامه با ذکر مشاعات تهیه شود.

محتشم، معاون فنی سازمان نظام مهندسی ایران نیز در این جلسه به شرح فعالیت های این سازمان در خصوص شناسنامه فنی ساختمان پرداخت و گفت: از اردیبهشت ماه سال ۹۲ از مجموع پرونده های مشمول ماده ۳۳، حق الزحمه ۱۲۸۸ پرونده وایز شده است که تا کنون ۹۲۰ پرونده مراحل تائید نقشه خود را انجام داده اند و ۶۸۰ مورد به صورت رسمی کار خود را آغاز کرده اند.

وی ادامه داد: موضوع فرایند شناسنامه به صورت دائم توسط ۴۰ نفر در حال رصد است و تا کنون ۵ هزار و ۱۰۰ بازدید از این ۶۸۰ پروژه انجام شده است.

وی اظهار داشت: بیشتر پروژه های آغاز شده از یک سال و نیم گذشته در حدود ۶۰ درصد پیشرفت داشته و در حال طی کردن پروسه اجرایی هستند.

عقبایی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک نیز در این جلسه با اعلام استقبال مشاوران املاک از شناسنامه دار شدن ساختمان ها گفت: داشتن شناسنامه باعث تعالی صنعت ساختمان می شود.

وی با بیان اینکه شناسنامه دار شدن ساختمان ها امکان شناسایی ساختمان های نا ایمن و فرسوده را فراهم می کند تاکید کرد: این طرح باید به دور از شتابزدگی و کارشناسی شده تهیه شود و در نهایت این شناسنامه بتواند مشکلی از مشکلات مردم را حل کند.

در نهایت مقرر شد شناسنامه تهیه شده توسط سازمان نظام مهندسی و قانون پیش فروش به معاونت شهرسازی و اتحادیه دفاتر املاک ارائه شود تا این دو نظرات خود را در این خصوص ارائه کنند.

خبرگزاری مهر