تنظیم سند رسمی در دفاتر اسناد امنیت حقوقی در جامعه را ارتقا میدهد
مدیرکل ثبت اسناد و املاک مازندران گفت: یکی از مهمترین مشکلات امروز در زمینه نقل و انتقالات، عدم فرهنگ در تنظیم اسناد رسمی میباشد که باید در این زمینه فعالیت و اطلاع رسانی بیشتری صورت گیرد، زیرا تنظیم سند رسمی در دفاتر اسناد رسمی موجب بهداشت و امنیت حقوقی در جامعه خواهد شد.
محمدحسن بهادر مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان مازندران در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان اظهار کرد: در ۳ ماهه ابتدایی سال جاری تعداد ۱۷۵ هزار سند در دفاتر اسناد رسمی استان تنظیم که از این تعداد اسناد تنظیمی ۱۲ هزار و ۵۰۱ مورد آن فروش قطعی ملک و ۵ هزار و ۳۷۰ وکالت فروش املاک و ۲۲ هزار و ۴۳۶ فقره فروش اتومبیل و ۱۰ هزار و ۸۰۵ وکالت فروش خودرو،۲۰۹ تقسیم نامه، ۲ هزار و ۵۹۵ صلح نامه و بقیه از نوع ذمه، اجاره و اسنادفروش اقساطی و مشارکت بانکها و سایر اسناد متفرقه بوده است.
وی گفت: این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴ درصد رشد داشته است و در این مدت بیش از ۶۰ هزار امضا نیز گواهی شده است.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک مازندران تنظیم هر سند در دفاتر اسناد رسمی را گامی در جهت جلوگیری از وقوع جرم و کاهش پروندههای ارجاعی به محاکم برشمرد و خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین مشکلات امروز در زمینه نقل و انتقالات، عدم فرهنگ در تنظیم اسناد رسمی میباشد که باید در این زمینه فعالیت و اطلاع رسانی بیشتری صورت گیرد، زیرا تنظیم سند رسمی در دفاتر اسناد رسمی موجب بهداشت و امنیت حقوقی در جامعه خواهد شد.
این مقام قضایی اظهار کرد: حذف ثبت دستی اسناد در دفترخانهها، حذف استفاده از هرگونه کاغذ در روند ثبت و اجرایی شدن امضای الکترونیکی افراد را موجب کاهش چشمگیر جرایم خواند و گفت: این اقدام مهم و ارزنده علاوه بر کاهش فساد، در کاهش هزینهها و وقت مردم نیز بسیار تاثیرگذار بوده است.
بهادر خاطرنشان کرد: با اجرای سامانه اثر انگشت در دفاتر اسناد رسمی ضمن تشکیل بانک اثرانگشت متعاملین در سامانه مرکزی سازمان ثبتاسناد و املاک کشور از ثبت معاملات مخدوش به نحو خودکار جلوگیری میشود.
وی افزود: شفافسازی نقل و انتقالات و معاملات رسمی، ایجاد، تسهیل و تسریع در ارائه خدمات ثبتی به ذینفعان و کاهش مراجعات حضوری، پیشگیری از جعل و تخلفات در خصوص اسناد رسمی در نتیجه کاهش ورودی پروندههای قضایی، ارتقای سلامت اداری در حوزه اسناد رسمی، پیشگیری از بروز اشتباهات در صدور اسناد رسمی، ارتقای نظام حفظ و نگهداری از اسناد رسمی و ارتقای قابلیت اعتماد به اسناد رسمی را از مهمترین دستاوردها و نتایج حاصل از ثبت الکترونیک اسناد دانست.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک مازندران تصریح کرد: ۳۴۳ دفتر اسناد رسمی معادل ۴/۷ درصد از دفاتر اسناد رسمی کشور در مازندران قرار داردند که در سال ۹۵ با ۵۹۰ هزار تنظیم سند به طور متوسط ماهانه ۱۴۳ سند توسط هر یک از آنها تنظیم شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴ درصد کاهش داشت.
بهادر در ادامه گفت: در دو ماهه ابتدایی سال جاری دفاتر اسناد رسمی استان مازندران رتبه هفتم تنظیم اسناد را در کشور به خود اختصاص داده اند.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک مازندران در پایان اعلام کرد: از ابتدای راه اندازی سامانه ثبت اثر انگشت در اواخر مردادماه سال ۹۴ تاکنون ۱ میلیون و ۴۰۴ هزار اثر انگشت در سامانه ثبت شده است که مرتبط با ۹۱۲ هزار و ۶۹۵ سند تنظیمی در دفاتر بوده و ۶ هزار و ۱۶۲ اثر انگشت نیز غیرقابل اخذ تشخیص و ابراز امیدواری کرد که در صورتی که ادارات ثبت احوال برای تمامی افراد بالای ۱۸ سال کارت ملی هوشمند صادر نمایند موضوع جعل هویت به خاطر تطبیق با سامانه ثبت احوال کاهش چشمگیری خواهد داشت و به جرأت میتوان گفت به صفر خواهد رسید.